top of page
Fietslease header website2 (1).jpg

Fietslease

Ben je op zoek naar een nieuwe fiets, maar zie je op tegen de (hoge) aanschafkosten? Of wil je gewoon graag volledig worden ontzorgd? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!


Wij bieden de mogelijkheid om snel, eenvoudig en daarnaast ook zeer betaalbaar een fiets naar keuze te leasen! Een elektrische fiets, een ‘gewone’ fiets, een MTB fiets, een bakfiets, een racefiets: Het kan allemaal!


 

Fietslease is het nieuwe fietsplan


Iedereen heerlijk op de fiets naar het werk! Veel mensen doen dit al met een eigen fiets of met een fiets van de zaak. En dat laatste kost bijna niets: door optimaal gebruik te maken van de huidige en nieuwe regelingen. Door de huidige en nieuwe fiscale regelgeving is het mogelijk om een nieuwe e-bike aan te schaffen met een korting tot 40%. 

 

lease-a-bike_1_orig-mw500-mh350.jpg

Fietsen naar de zaak is gezond, goed voor het milieu en zorgt ervoor dat je de dag energiek begint. Door de e-bike worden afstanden voor woon- werkverkeer tot 20 kilometer steeds makkelijker overbrugbaar. En met een high-speed e-bike is een afstand tot 40 kilometer zelf goed te doen op de fiets. Daarnaast behoren files en parkeerproblemen tot de verleden tijd. Vanaf 1 januari 2020 komt er een nieuwe en voornamelijk eenvoudige fietsregeling: Fiets van de zaak met een vaste bijtellingpercentage van 7%.

 

WKR regeling en Fietsplan

 

Naast de nieuwe fiscale regeling voor een leasefiets, kun je ook nog steeds gebruik maken van het huidige fietsplan. Via de werkkostenregeling valt een fiets van de zaak binnen de vrije ruimte van deze werkkostenregeling. Binnen deze werkkostenregeling kun je gebruik maken van fiscaal voordeel tot 45%! Maandelijks wordt er een vast bedrag van jouw bruto maandsalaris ingehouden. Zodra het volledig bedrag van de fiets is betaald, is de fiets volledig eigendom van de berijder.

Fietslease zorgt er o.a. voor dat (elektrische) fietsen betaalbaar zijn en blijven voor elke Nederlander. Want hoe meer mensen er fietsen, hoe beter! Vergeleken met autorijden is fietsen gezonder, voordeliger en vooral beter voor het milieu. 


Op lease-gebied is er een verschil tussen zakelijk leasen en privé leasen. In het kort: bij het privé leasen (private leasen) van een fiets, betaal je zelf als particulier een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij.

 

Bij leasen via je werkgever, betaalt je werkgever het maandelijkse leasebedrag. Vanaf 1 januari 2020 zijn de regels voor het zakelijk leasen van een fiets vereenvoudigd. De Nederlandse overheid hoopt zo meer mensen te stimuleren om op de fiets, e-bike of speed pedelec naar het werk te gaan.

Wij werken samen met de onderstaande leasepartners.

Heb je vragen of wil je een passend advies, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

lease-a-bike.png
LOGONFPFietsleasezPORTRAITFCRGBkopie.jpg
Logo-ANWB klein.jpg
63dd0ad50fc9d912c4361dc6_Hellorider-logo-CV.png
bottom of page